Kun reissuun lähdetään unohtuu kohtuus helppoakin helpommin rinkkaa pakatessa. Rinkkaan ahdetaan tavaraa, jota ihan varmasti tarvitsee reissulla mukaan. No, yleensä totuus paljastuu hikinorojen katveessa maailman äärissä jossa kirotaan kovaan ääneen, että miksi ####ssa piti taas ottaa mukaan talvikerrasto, vaikka hyvin tiesi, että matkakohde sijaitsee jotakuinkin tropiikissa. Syy tähän pakkausvimmaan löytyy äidinmaidonvastikkeen mukana nautitusta perisuomalaisesta "ihan vaan varmuuden vuoksi "- asenteesta, koska Polisiiteeveessäkin sanottiin, että ulkomailla voi sattua ja tapahtua mitä vaan, eli tropiikin lämmössä voi tirahtaa ilmastonmuutoksesta johtuen myös pikku lumihiutale taivaalta ja silloinkos on mukava napauttaa päälle se ihana talvikerrasto rinkan pohjalta.

Paras keino välttää ylibuukkausta rinkassa on valita matkakohteen luonteeseen sopiva rinkka eli käytännössä litratilavuus ei mielellään olisi luokkaa rivitalokaksio kun lähdetään palmujen katveeseen, vaan on hyvä pitäytyä mieluummin siinä tutussa ja turvallisessa koulureppumallistossa.

Itse olen vakaasti vielä kaksi viikkoa ennen matkaa sitä mieltä, etten ota mukaani mitään ylimääräistä ja että reppuni tulee olemaan vaatimattoman kokoinen ja helposti kannettava malli. Nähtäväksi jää kuinka hyvin se pakkausgeeni tuolla heräilee ja lähdön hetkellä on mukana tavaraa suksista soutuveneeseen, ihan vaan varmuuden vuoksi.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />