Saavuimme toissa paivana Kambotzhaan. Kylla helpotti meininki,koska tunnelma on jokseenkin melko erilainen kuin Koh Changilla. Taalla saa olla sopivasti skarppina ja sopivasti ukotettavana. Menee taas muutama paiva,etta osaa tinkia riittavasti (mopo/taksi)kyydeista ja sun muusta mista nyt vain tinkia tarvii.

Hupsahdimme Sihanoukvilleen meriteitse Kroh Koh Kongin rajakaupungista, jossa meilla oli rajavyohykkeella uskomattoman paljon tuttuja tai ainakin ne tunsivat meidat ja kutsuivat oikein ystavikseen ja auttoivat tayttamaan maahantulokortit ja kaikki, toki pienta korvausta vastaan...Maybe some tip for me now,sir?No,siis veneella tanne saavuttiin ja oikein jokikayttoon tarkoitetulla pitkulaisella paatilla paukittiin muiden immeisten seassa semmoisessa merenkaynnissa,etta siina meinasi vanha merikarhu Viitanenkin olla hiukan ihmeissaan, merenneito Kettunen nukkui koko matkan...Noh toisaalta jokipaatti avomerella monsuunin aikana ei valttamatta ole kaikkein jarkevin ajatus.Miksikohan olimme ainoat turistit koko paatissa? Perille paastiin ehjana ja huomasimme myos,etta Kambotzhassa,ainakin merella,puhutaan myos ajoittain sujuvaa norjaa ja erikoisuutena on puheen aikana suun eteen asetettava jonkinlainen muovinen suojus,ilmeisesti suojaamaan hengitysteita mahdollisilta infektioilta joita merimiehet saattavat ajoittain saada keuhkoonsa.

Taalla siis lompsitaan ja ollaan ukotettavina viela joitain paivia.Moottoripyoran vuokraaminen on turisteilta kiellettya,ellei vuokraa mopoaan keskustasta sijaitsevalta vuokrauspisteelta, joka on yllattaen poliisipaalikon omistuksessa. Sakot mopolla ajamisesta ovat turisteille kovia eli voi olla,ettei tule mopolla lahdettya kurvailemaan tai jos lahdemme on syyta hakea kulkupeli herra Poliisipaalikon omistamasta putiikista jolloin ongelmia ei pitaisi poliisin pysayttaessakaan tulla:Just call this number and then no trouble if police stop you,kavi neuvo mopoja tiedustellessa.Asia siis edelleen harkinnassa.Kaikki on kiellettya,mutta toisaalta kaikkea saa tehda kun vaan tietaa miten ja missa ja mihin hintaan.Tahan mennessa Kambotzha on ollut oikein mukava paikka.

Maybe some tip for me now,dear reader?(Nordea 202418-11039)

727893.jpg

Occheutal Beach.